Belépés    Regisztráció

Regisztráció nélkül a fórumon található leírások, anyagok csak korlátozottan hozzáférhetők. Ezek a tartalmak tagjaink saját munkái, megtekintésükhöz a sima regisztráció sem elég, megfelelő aktivitás után válnak csak láthatóvá.
Ezeknek a leírásoknak a másolása, más web oldalon való közzététele a szerző, illetve az oldal tulajdonosának engedélye nélkül TILOS!
Regisztrálj bátran, ha
- kedveled a márkát, és szívesen beszélgetnél róla
- szeretnél egy baráti társaságba tartozni
- megbeszélnéd az autód ügyes-bajos dolgait a csapat tagjaival

Ahhoz, hogy közénk tartozhass nem feltétlenül kell rendelkezned a márka valamely típusával! Oldalunk bár autós fórum, mégis inkább a barátságról szól, beszélgess bátran barátaiddal az üzenőfalon, vagy privát chat-en, oszd meg velünk élményeidet, legyél aktív a fórumon. Biztos találsz olyan témát a topicokban, amihez szívesen hozzászólnál.

A regisztráció ingyenes, viszont adminisztrátori engedélyhez van kötve (részleteket lásd a regisztrációs űrlapon)! Az inaktív regisztrációkat 90 nap elteltével töröljük!

Általános műszaki problémák

Zafira egyterűvel kapcsolatos információk lelőhelye.
  • Szerző
    Üzenet

Általános műszaki problémák

Hozzászólás  Szerző: kinzo85 » 2018.01.07. 20:02

zotya975 » Tegnap, 21:08 írta:Üdv, a kábelek színeit nézve kimérhetnéd hogy a szelep és az ECU között nincs-e szakadás vagy kontakthiba. Sajna erről a motorról nincs rajzom így nem tudom megmondani hogy minden szál közvetlenül az ECU-hoz megy-e mert van olyan motor ahol nem.


Köszönöm a gyors választ! Az ECU-t a tűzfal körül találom, 2db téglalap alapú, legalább 64 pólusú csatlakozó kapcsolódik hozzá? Szerzek gemkapcsot vagy hústűt mire hazamegyek és rámérek.
Valahol találtam egy linket valamikor hónapokkal ezelőtt, sajnos a böngészőben gyalultam az előzményeket és így az már nincs meg. Kocsmai angol nyelvtudásommal azt kihámoztam, ha jól emlékszem, akkor 5V-os referencia feszültség hiányzik az ECU-nak amit talán a légtömegmérő egyik csatlakozójáról vett le. Némileg fenntartásokkal fogadtam, mivel nem volt a közelemben szaki így nem mertem vele mókolni. Ha meglelem akkor belinkelném ide, amennyiben az lehetséges.
Üdv:
KiNZo
Avatar
kinzo85
Újonc
Újonc
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2017.12.01. 08:07

Általános műszaki problémák

Hozzászólás  Szerző: zotya975 » 2018.01.08. 15:22

kinzo85 » Tegnap, 20:02 írta:
Köszönöm a gyors választ! Az ECU-t a tűzfal körül találom, 2db téglalap alapú, legalább 64 pólusú csatlakozó kapcsolódik hozzá? Szerzek gemkapcsot vagy hústűt mire hazamegyek és rámérek.
Valahol találtam egy linket valamikor hónapokkal ezelőtt, sajnos a böngészőben gyalultam az előzményeket és így az már nincs meg. Kocsmai angol nyelvtudásommal azt kihámoztam, ha jól emlékszem, akkor 5V-os referencia feszültség hiányzik az ECU-nak amit talán a légtömegmérő egyik csatlakozójáról vett le. Némileg fenntartásokkal fogadtam, mivel nem volt a közelemben szaki így nem mertem vele mókolni. Ha meglelem akkor belinkelném ide, amennyiben az lehetséges.
Üdv:
KiNZo

Hát igazából nincs most a közelben elérhető Zafira hogy megnézzem pontosan hol a motorvezérlő. Kapcsolási rajz kellene ahhoz hogy meg tud nézni, össze van-e kötve az Egr a légtömegmérővel, vagy színazonosságot figyelve kiméred itt a kábeleket.
Opel f astra caravan 94' C14NZ
Avatar
zotya975
Profi versenyző
 
Hozzászólások: 10991
Csatlakozott: 2011.02.01. 18:05
Tartózkodási hely: Győr

Általános műszaki problémák

Hozzászólás  Szerző: kinzo85 » 2018.02.02. 13:55

Üdv Urak!

Ma vagy holnap jutok az autó közeléb, de most egy újabb hiba van porondon... eltűnt az alapjárat valaki tapasztalt hasonló hibát, fordulaton működik minden, de az alapjárat mint olyan megszűnt létezni lehet, hogy elromlott vagy elkoszolódott az alapjárati motor?
Hogyan lehet ezt tisztítani?
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv:
Norbi
Avatar
kinzo85
Újonc
Újonc
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2017.12.01. 08:07

Általános műszaki problémák

Hozzászólás  Szerző: zotya975 » 2018.02.02. 16:42

kinzo85 » Ma, 13:55 írta:Üdv Urak!

Ma vagy holnap jutok az autó közeléb, de most egy újabb hiba van porondon... eltűnt az alapjárat valaki tapasztalt hasonló hibát, fordulaton működik minden, de az alapjárat mint olyan megszűnt létezni lehet, hogy elromlott vagy elkoszolódott az alapjárati motor?
Hogyan lehet ezt tisztítani?
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv:
Norbi

Megnézheted az alapjárati motort sajna nem tudom pontosan hol található, amiket látok képeket, azokon takarva van, valahol a motor mögött szívócsonk környékén. Rákeresel googlében az alkatrészre a képe alapján meg fogod találni, leszeded, ha nagyon dzsuvás féktisztítóval eltakarítod. Hibakódot nem dobott? Szerintem kéne neki.
Opel f astra caravan 94' C14NZ
Avatar
zotya975
Profi versenyző
 
Hozzászólások: 10991
Csatlakozott: 2011.02.01. 18:05
Tartózkodási hely: Győr

Előző

Vissza: Zafira A-B-C

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég